Gråmynta, grönmynta, rundmynta, krusmynta, åkermynta, vattenmynta, citronmynta, äppelmynta och pepparmynta. De är mer eller mindre korsningar med varandra. Det är inte lätt att hålla reda på sorterna, men alla har de en intensiv, ja nästan kväljande doft. I Nordafrika är kaféerna fyllda med myntatedrickande män – kanske deras nationaldryck. I stora glas ligger en bukett myntablad, en redig dos socker och så hett vatten. Getingarna surrar ettrigt omkring. Engelsmännen är kända för sin myntasås och -gelé till det överstekta fårlår de är ökända för. Ett blad brukar finnas som garnityr i drinkar, sorbeter och glass. Några blad i tomatsoppan är aldrig fel. Pepparmyntsolja får man genom att destillera bladen. Den används för att smaksätta tandkräm, likör och sötsaker, bland annat mintchoklad. Har man väl satt en reva mynta i trädgården så sprider den sig snabbt och tränger ut de flesta andra grönsaker.
Katarina Nordli
Howdy very nice website!! I’ll bookmark your web site and take the feeds additionally? I am glad to seek out a lot of helpful info here within the put up,